Contact OMV Grup

Logout
Site-uri OMV Group
Închide
Aviatie

Zburaţi din ce în ce mai sus

Pentru clienţii din domeniul aviaţiei am îmbunătăţit combustibilul pentru avioane cu motor cu reacţie, prin omologarea combustibilului Jet A-1 în anul 2004, ce se produce în prezent în rafinăria Petrobrazi. Produsele aviatice sunt livrate utilizatorilor finali prin intermediul unei reţele de parteneri ce folosesc propriile sisteme logistice în cadrul aeroporturilor, respectiv prin propria sa reţea. Pe lângă faptul că suntem principalul furnizor de combustibil pentru avioane cu reacţie în România, ne implică şi în cercetarea şi dezvoltarea de noi produse şi îmbunătăţirea calităţii.

Beneficiaţi de produsele şi serviciile noastre pe următoarele aeroporturi:

Romania: Bucuresti Otopeni OTP, Cluj CLJ, Timisoara TSR, Bacau BCM, Sibiu SBZ, Iasi IAS, Oradea OMR

Austria: Viena VIE, Salzburg SZG, Linz LNZ

Germania: Munich MUC, Nuremberg NUE, Stuttgart STR, Dusseldorf DUS, Cologne CGN

Ungaria: Budapest BUD

Aviatie 2

Carburant de tip kerosen pentru motoare de aeronave.

Se obţine aplicând un proces tehnologic special care asigură conformarea în întregime la cerinţele internaţionale foarte stringente impuse acestui tip de carburant.

Specificaţia de livrare a produsului este în conformitate cu standardele internaţionale de calitate pentru kerosen tip Jet A-1 (ASTM D1655 şi DEF STAN 91-91) şi conform ghidului IATA pentru combustibilul turboreactor de aviaţie.

Compoziţia şi valorile proprietăţilor fizice ale carburantului privind volatilitatea, fluiditatea, arderea, stabilitatea termică şi coroziunea raspund cerinţelor legate de puterea motoarelor de aeronave şi asigurarea securităţii în zbor.

Aditivarea specială pentru îmbunătăţirea conductivităţii electrice evită acumularea de energie statică în timpul alimentării aeronavelor şi riscul de incendiu.

Download:

Acest tip de carburant din clasa Jet A-1 este dedicat unor aplicaţii militare speciale.

Carburantul JET A-1 Premium respectă în totalitate cerinţele de calitate pentru kerosen tip Jet A-1 (ASTM D1655 şi DEF STAN 91-91) şi conform ghidului IATA pentru combustibilul turboreactor de aviaţie, dar care are 3 parametri mai restrictivi.

Pentru a raspunde solicitărilor speciale, acest tip de carburant are limite mai restrictive pentru caracteristicile:

  • conţinut de aromatice
  • conţinut de sulf mercaptanic
  • punct de îngheţ

Download:

Selector Ulei