Contact OMV Grup

Logout
Site-uri OMV Group
Închide
img_tips_sustainability_masterimage_ro

Sfaturi de conducere eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil

OMV compensează 20% din emisiile de CO2 produse în timpul conducerii cu carburanții de performanță OMV MaxxMotion. Însă tu cum îți poți reduce amprenta de carbon? Poți reduce cantitatea de emisii de carbon conducând într-un mod responsabil

img_tipphoto

Conducerea eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil necesită atât atenție, cât și îndemânare, dar angajamentul tău va da roade. Dincolo de economisirea de combustibil și costuri, acest stil de condus contribuie la reducerea emisiilor de CO2 din călătorii. Majoritatea vehiculelor moderne sunt proiectate pentru o eficiență optimă, dar, ca în cazul oricărei mașini, modul în care este condusă poate avea un impact mare privind eficiența combustibilului și impactul asupra mediului.

img_tips_icon2_ro

De fiecare dată când accelerezi, mașina ta consumă mai mult combustibil decât în mod normal. De aceea, accelerarea rapidă la viteza de croazieră este soluția economică.

img_tips_icon3_ro

Pentru ca tu și pasagerii din mașina ta să fiți în siguranță, este recomandat să păstrezi în permanență distanța de siguranță față de mașina din față. Astfel, pot fi evitate accidentele neprevăzute și poți compensa mult mai eficient diferențele de viteză, reducând la minimum uzura frânelor.

img_tips_icon4_ro

Un alt factor care crește consumul de carburant este turația inutilă a motorului. Pentru multe vehicule, cea mai înaltă treaptă de viteză poate fi deja utilizată la viteze de oraș, reducând astfel consumul și poluarea fonică.

img_tips_icon5_ro

Când timpul de staționare este lung, cel mai bine este să oprești motorul vehiculului. Iar dacă perioada de așteptare este scurtă, ia în considerare și faptul că fiecare proces de pornire provoacă uzura motorului, demarorului și bateriei.

img_tips_icon6_ro

Aparatele de aer condiționat și încălzirea scaunelor sunt dispozitive care asigură confortul șoferului și a pasagerilor, dar sunt foarte costisitoare atunci când sunt folosite în permanență.

img_tips_icon7_ro

Sistemele de navigație îți vor arăta întotdeauna calea mai scurtă sau cea optimă pe care trebuie să mergi când vrei să ajungi la o destinație anume. Astfel, nu doar că economisești timp și combustibil, ci te ajută să te concentrezi mai bine asupra traficului și a modului în care conduci.

img_tips_icon8_ro

Presiunea prea scăzută în anvelope face ca anvelopele să se uzeze mai repede și crește consumul de combustibil.

img_tips_icon9_ro

O încărcătură mai mică a mașinii îți asigură și un consum mai eficient. De aceea îți recomandăm să nu păstrezi în mașină lucruri inutile, precum lanțurile de zăpadă pe timp de vară.

img_tips_icon10_ro

Un filtrul de aer murdar, bujiile vechi sau defecte reduc performanța motorului și cresc consumul. La motoarele diesel, pompele de injecție nealiniate sau injectoarele de combustibil uzate duc la un consum mai mare de combustibil. Pentru ca mașina ta să fie în stare perfectă din punct de vedere tehnic, trebuie verificată cel puțin o data pe an. Utilizarea regulată a combustibililor OMV MaxxMotion Performance Fuels cu tehnologia lor unică ActiveFlow curăță motorul și, de asemenea, îl menține curat. Acest lucru permite o performanță optimă a emisiilor și crește durata de viață a motorului.

 

Selector Ulei