Contact OMV Grup

Logout
Site-uri OMV Group
Închide
img_VIVAGuatemala_header

Cafeaua VIVA, de la bob la ceașcă

VIVA CAFE – ACUM ȘI EXPERIENȚA COMPLETĂ A CAFELEI SINGLE ORIGIN

Ne place să te surprindem cu tot ce avem mai bun! Așa că din această vară găsești la VIVA CAFE și noua cafea SINGLE ORIGIN GUATEMALA 100% ARABICA, cu note intense de ciocolată si corp plin, bogat.

Guatemala Single Origin: Povestea unei cafele desăvârșite.

Pe lângă păduri tropicale luxuriante și situri antice, Guatemala este recunoscută și pentru calitatea cafelei produse aici. În sudul țării, în faimoasa regiune Antigua, boabele de cafea prind viață într-un sol vulcanic, în văi însorite, situate la altitudini de 1.500 metri. Aici, soarele puternic, precipitațiile sezoniere și temperaturile medii anuale de 19-22 grade Celsius favorizează producția de cafea de calitate, situând Guatemala în top 10 producători mondiali.

Ce înseamnă Cafea Single Origin?

Cafeaua Single Origin se cultivă, se culege și se exportă în lume din ferme aflate într-o anumită zonă geografică a aceleiași țări.  Astfel, gustul Single Origin Guatemala 100% Arabica, originară din Antigua, este plin și bogat, cu note intense de ciocolată, dar și cu accente subtile de caju, caramel sau portocale.

Cafeaua noastră este procesată prin metoda spălată, lucru care ajută la obținerea unei calități excepționale și garantează același gust intens, în fiecare ceașcă.
La VIVA Café, cafeaua este mereu râșnita chiar înainte de preparare, pentru ca tu sa te bucuri pe deplin de toate aromele.

Cafeaua VIVA Clasic Selection

Cafeaua VIVA Clasic Selection are un corp echilibrat si un nivel de cofeina mai ridicat, pentru momentele când iți dorești un plus de energie.
Călătoria cafelei VIVA Clasic Selection se încheie atunci când tu savurezi o ceașca de cafea aromată și aburindă. Dar unde începe?

Află povestea cafelei VIVA Café Clasic Selection, spusă chiar de către cei care o scriu în fiecare zi.

Când spui VIVA Café, spui FAIRTRADE.

Știai că susții munca fermierilor cu fiecare ceașcă de cafea VIVA ? 

Cafeaua VIVA este un produs FAIRTRADE - sinonim cu un comerț echitabil, benefic pentru cultivatorii de cafea.
OMV este partener FAIRTRADE din 2012, iar din anul 2016 este primul lanț de stații de distribuție carburanți din România înscris în cadrul programului. În prezent, fiecare ceașcă de VIVA Café din lume este făcută cu 100% boabe FAIRTRADE.

FAIRTRADE înseamnă condiții mai bune de muncă pentru culegătorii de cafea și un preț corect plătit producătorilor, care include o taxă adițională de aproximativ 14%. Taxa suplimentară ajunge direct la cooperativele agricole și susține dezvoltarea micilor cultivatori de cafea.
Cafeaua FAIRTRADE provine de la peste 800.000 de cultivatori din 30 de țări diferite. VIVA Café provine din Brazilia, India și Nicaragua. Pentru a produce o cafea de calitate, cultivatorii care fac parte din FAIRTRADE fac recoltarea manual și au mare grijă de boabele de cafea în timpul procesului de uscare.

Fairtrade_header.jpg

FAIRTRADE înseamnă și bio/organic?

Nu neapărat, dar de cele mai multe ori da. Mai mult de o treime din cafeaua FAIRTRADE vândută la nivel mondial este crescută organic. Uzul pesticidelor periculoase este interzis pentru culturile de cafea FAIRTRADE, respectând regulile generale pentru agricultură ecologică.

Prăjirea în stil italian
Cafeaua VIVA este prăjită la cunoscutele prăjitorii de cafea Gimoka din Italia, în apropierea lacului Como. Cele mai bune boabe de cafea au fost selecționate și rumenite pentru a obține un sortiment cu aromă bogată și intensă.

Selector Ulei