Contact
Site-uri OMV Group
Site-uri OMV Group
OMV Websites
OMV Grup www.omv.com Austria www.omv.at Bulgaria www.omv.bg Republica Ceha www.omv.cz Germania www.omv.de Ungaria www.omv.hu Nuoa Zeelanda www.omv.nz Norvegia www.omv.no Serbia www.omv.co.rs Slovenia www.omv.si Slovacia www.omv.sk Tunisia www.omv.tn Turcia www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae
Grupul OMV Petrom
OMV Petrom www.omvpetrom.com Petrom www.petrom.ro
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Închide

Cafeaua VIVA, de la bob la ceașcă

VIVA CAFE – ACUM ȘI EXPERIENȚA COMPLETĂ A CAFELEI SINGLE ORIGIN

Ne place să te surprindem cu tot ce avem mai bun! Așa că din această vară găsești la VIVA CAFE și noua cafea SINGLE ORIGIN COLUMBIA 100% ARABICA, pentru un gust delicat, dulce și fructat.

Povestea Single Origin. Cum a început totul?

Columbia este Țara Cafelei, unul dintre principalii producători mondiali de cafea și nu orice fel de cafea, ci una de foarte bună calitate, mai ales când vine vorba de soiul Arabica. Cafeaua se cultivă aici pe zone întregi, uriașe, care se întind din Anzi până la Cordillera, în condiții climatice foarte diferite, ceea ce permite maturizarea și recoltarea fructelor în diferite momente pe tot parcursul anului.

Ce înseamnă Cafea Single Origin?

Cafeaua Single Origin se cultivă, se culege și se exportă în lume din ferme aflate într-o anumită zonă geografică a aceleiași țări.  Gustului Single Origin Columbia 100% Arabica este fin, cu un conținut scăzut de cafeină, extrem de aromat și o aciditate placută.

Cafeaua noastră este procesată la cooperativa De Los Andres, situată în Antioquia, Columbia – o cooperativă multi-activă și non-profit. Prelucrarea cafelei se efectuează aici prin metoda spalată, lucru care ajută la obținerea unei calități excepționale.

La VIVA Café, cafeaua este mereu proaspăt pregătită din cele mai bune boabe, cultivate etic și prăjite în stil tipic italian, exclusiv în rețeaua OMV.

Urmărește călătoria cafelei VIVA

Călătoria cafelei VIVA se încheie atunci când tu savurezi o cană de cafea, aromată și aburindă. Dar unde începe?
Află povestea cafelei VIVA Café, spusă chiar de către cei care o scriu în fiecare zi.

Când spui VIVA Café, spui FAIRTRADE.

Știai că susții munca fermierilor cu fiecare ceașcă de cafea VIVA ? 

Cafeaua VIVA este un produs FAIRTRADE - sinonim cu un comerț echitabil, benefic pentru cultivatorii de cafea.
OMV este partener FAIRTRADE din 2012, iar din anul 2016 este primul lanț de stații de distribuție carburanți din România înscris în cadrul programului. În prezent, fiecare ceașcă de VIVA Café din lume este făcută cu 100% boabe FAIRTRADE.

FAIRTRADE înseamnă condiții mai bune de muncă pentru culegătorii de cafea și un preț corect plătit producătorilor, care include o taxă adițională de aproximativ 14%. Taxa suplimentară ajunge direct la cooperativele agricole și susține dezvoltarea micilor cultivatori de cafea.
Cafeaua FAIRTRADE provine de la peste 800.000 de cultivatori din 30 de țări diferite. VIVA Café provine din Brazilia, India și Nicaragua. Pentru a produce o cafea de calitate, cultivatorii care fac parte din FAIRTRADE fac recoltarea manual și au mare grijă de boabele de cafea în timpul procesului de uscare.

FAIRTRADE înseamnă și bio/organic?

Nu neapărat, dar de cele mai multe ori da. Mai mult de o treime din cafeaua FAIRTRADE vândută la nivel mondial este crescută organic. Uzul pesticidelor periculoase este interzis pentru culturile de cafea FAIRTRADE, respectând regulile generale pentru agricultură ecologică.

Prăjirea în stil italian
Cafeaua VIVA este prăjită la cunoscutele prăjitorii de cafea Gimoka din Italia, în apropierea lacului Como. Cele mai bune boabe de cafea au fost selecționate și rumenite pentru a obține un sortiment cu aromă bogată și intensă.

Localizator stații

Selector Ulei