Contact
Site-uri OMV Group
Site-uri OMV Group
OMV Websites
OMV Grup www.omv.com Austria www.omv.at Bulgaria www.omv.bg Republica Ceha www.omv.cz Germania www.omv.de Ungaria www.omv.hu Nuoa Zeelanda www.omv.nz Norvegia www.omv.no Serbia www.omv.co.rs Slovenia www.omv.si Slovacia www.omv.sk Tunisia www.omv.tn Turcia www.omv.com.tr United Arab Emirates www.omv.ae
Grupul OMV Petrom
OMV Petrom www.omvpetrom.com Petrom www.petrom.ro
Borealis Websites
Borealis Group www.borealisgroup.com
Închide

Călătorește prin stațiile de taxare și prin tuneluri fără a utiliza numerar

Prin intermediul Cardului OMV cu funcție ROUTEX poți călători asigurandu-ți libera trecere prin stațiile de taxare, poduri și tuneluri fără a utiliza numerar. Pur și simplu selectezi metoda preferată de facturare a taxelor:

 • Pre-Pay: Plata în avans
 • Post-Pay: Facturare ulterioară

Cu un On-Board-Unit de tip Post-Pay eviți așteptarea inutilă și poți monitoriza oricând fiecare taxă plătită. Serviciile noastre de taxare acoperă toată Europa continentală - de la Atlantic la Marea Neagră.

Vei primi o listă a tuturor taxelor plătite împreună cu factura OMV. Ele vor fi defalcate în țări și servicii. Înregistrările, plățile și tarifele taxelor de drum sunt tratate în mod diferit în fiecare țară.

În Austria, este necesară o vinietă pentru toate autovehiculele de până la 3,5 tone, care folosesc rețeaua austriacă de autostrăzi și drumuri expres. Puteți cumpăra toll stickerul (autocolantul care dovedește plata taxei rutiere) sau vinietele electronice, de la benzinăriile OMV, prin cardul dumneavoastră Routex. 

Peste 3,5 tone

Pentru autovehiculele și autobuzele cu o masă totală mai mare de 3,5 tone, este folosit sistemul GO de taxare pe kilometru cu unitatea de bord (OBU) numită GO-Box pe autostrăzile și drumurile expres din Austria. În plus față de distanța parcursă, ratele taxelor rutiere depind, de asemenea, de numărul de osii și de clasa de emisie EURO.

Următoarele sub-secțiuni sunt supuse unor tarife speciale de taxare pentru toate vehiculele:

 • Autostrada A9 - Pyhrn: Bosruck- și Gleinalmtunnel
 • Autostrada A10 -Tauern: Tauern- și Katschbergtunnel
 • Autostrada A11 - Karawanken: tunelul caravane
 • Autostrada A13 - Brenner: Distanța totală
 • Autostrada A13 - Brennero: Ieșirea Stubai
 • Drumul expres S16 - Arlberg: Tunelurile rutiere Arlberg

Link-uri importante:

GO Toll System

În Belgia nu există nici o taxă de drum pentru vehiculele de până la 3,5 tone.

Mai mult de 3,5 tone

Pentru vehiculele de peste 3,5 tone, sistemul de taxare Viapass susținut prin satelit, cu On-Board-Units (OBUs) diferite pentru fiecare număr de înmatriculare, este utilizat pentru colectarea taxei de drum în Belgia. Taxa pe kilometru se calculează pe baza clasei de emisii, greutății vehiculului și tipului de drum.

Există trei zone regionale de taxare în Belgia: regiunea flamandă, regiunea Bruxelles și regiunea valonă. Fiecare dintre aceste regiuni stabilește în mod independent taxa care trebuie plătită.

Link-uri importante:

Sub 3,5 tone
Vehiculele sub 3,5 tone vor utiliza viniete electronice. Sunt disponibile viniete electronice pe an, trimestru, lună, săptămână şi weekend."

Peste 3,5 tone
Se aplică un sistem electronic de colectare a taxelor de drum de la distanță pentru vehiculele peste 3,5 tone (camioane şi autobuze), care pot fi plătite fie cu aşa numita "route-pass" (trecere o rută) – un bilet unic valabil pentru o anumită rută. Clienţii cardului OMV pot cumpăra un route-pass de la toate benzinăriile OMV din Bulgaria și la anumite benzinării OMV din Serbia. Tichetul route pass este valabil timp de 24 ore de la data activării. Preţurile depind de tipul vehiculului, masa maximă totală permisă din punct de vedere tehnic, emisiile EURO, numărul total de axe şi categoria rutieră.

Linkuri importante:

În Republica Cehia o vignetă electronică pentru toate vehiculele de până la 3,5 tone este cerută pentru toate autostrăzile și șoselele. (Vă rugăm să aveți în vedere că vignettele electronice nu sunt în prezent disponibile pentru a fi cumpărate cu cardul OMV și/sau la benzinăriile OMV).

Peste 3,5 tone
Sistemul de taxare din Cehia este folosit pentru vehiculele și autobuzele peste 3,5 tone pe autostrăzi și șosele. Taxa este colectată automat cu o unitate la bord (OBU) în modul pre-pay (preplătit) și post-pay (post-plătit). Tarifele se bazează pe greutatea vehiculelor, numărul de axe și clasa de emisii. 

Cum vă înregistrați?

Pentru înregistrare doar să ne transmiteți următoarele documente la adresa omvpetrom@petrom.com:

 • Formular comandă. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu verde, cu excepția coloanei D. OMV nu este responsabil pentru erorile din formularul de înregistrare completat (.xlsx), altfel procesul de procesare a înregistrării dumneavoastră poate fi întârziat. Vă rugăm să verificați dacă conținutul este corect înainte de trimitere;
 • Copii ale documentelor autovehiculului ( talon, carte auto, CEMT). Documentele trebuie trimise în format JPG sau  JPEG sau PNG. Fiecare pagină a documentului într-un fișier separat, denumit cu numarul de inmatriculare al autovehiculului (ex: B01OMV_talon1);
 • Copie după Certificatul constatator de la Registrul Comerțului, nu mai vechi de 3 luni.

Documente importante:

În Croația toate vehiculele fac obiectul taxei de drum când intră pe un drum național sau pe o autostradă cu taxă. Nivelul taxei de drum depinde de categoria vehiculului, înălțimea, numărul de osii și greutatea maximă admisă. Plata se poate face folosind o unitate On Board (OBU).

Plata taxei de drum cu OMV Card

On Board Unit din Croația (dispozitiv ETC) oferă clienților OMV, cu ajutorul unui Card OMV, posibilitatea plății taxei de drum fără numerar pentru autoturisme și camioane. Tranzacția se face prin Pre-Pay (ro. Plată în avans), prin trimiterea de credit în avans prin SMS la stațiile de alimentare CRODUX. Dispozitivul ETC nu este atașat mașinii și poate fi achiziționat de la toate punctele de distribuție ale operatorului croat al taxei de drum.

Eurovignette este o vinieta electronică cerută pentru vehiculele peste 12 tone (autobuzele sunt excluse) și valabilă pentru țările Eurovignette: Danemarca, Luxemburg, Olanda și Suedia. Prin urmare, aveți nevoie doar de o singura Eurovignette valabilă când conduceți în mai multe țări ce impun Eurovignette.

Vă rugam sa aveti in vedere ca  acceptanţa cardurilor OMV pentru plata Eurovignetelor online pe portalul web (eurovignettes.eu) este temporar suspendată din motive tehnice.

OMV Card poate fi în continuare utilizat pentru achiziţia Eurovignetelor (necesare în cazul autovehiculelor peste 12 tone, valabile în Danemarca, Luxemburg, Olanda şi Suedia) la terminalele fizice din urmatoarele ţări: Belgia, Danemarca, Germania, Finlanda, Franţa, Luxemburg, Olanda, Marea Britanie, Suedia.

Pentru lista detaliată a terminalelor, vă rugăm să accesaţi link-ul: https://www.ages.de

Link-uri importante:

Vehiculele de până la 3,5 tone și cu o înălțime de sub 3 metri plătesc taxa de trecere pe autostradă înainte de a intra sau odată cu părăsirea acesteia, sau cu ajutorul unui On Board Unit (OBU) numit Liber-t.

Mai mult de 3,5 tone

Pentru vehiculele de peste 3,5 tone sau cu o înălțime mai mare de 3 metri, o taxa este percepută în Franța printr-un On Board Unit (OBU) numit TIS PL. TIS-PL OBU poate fi utilizat de asemenea și pentru tunelul Liefkenshoek în Belgia și pe autostrada A4 (Katowice - Cracovia) în Polonia.

Tarifarea se face în funcție de înălțimea vehiculului, greutatea sa și numărul de osii.

Telepass EU

În mod alternativ, noul Telepass EU vă oferă oportunitatea de a plăti ușor taxa de drum din Italia, Franța, Spania, Portugalia, porțiuni din Belgia (tunelul Liefkenshoek) și Polonia (Autostrada A4 doar intre Cracovia si Katowice) folosind un singur dispozitiv. În mod special, șoferii ce trec frecvent granița în Europa de Sud-Vest vor beneficia cu Telepass EU de costuri scăzute și mult mai puțină birocrație. Pe lângă aceasta nu veți mai avea nevoie de ViaCard pentru Italia.

Aflați mai multe informații și înregistrați-vă pentru Telepass EU la https://omv.tolltickets.com.

 

Link-uri importante:

Pentru autovehicule de până la 7,5 tone, în Germania nu se colectează nicio taxă rutieră.

De la 7,5 tone

Toate autovehiculele de 7,5 tone sau mai mari sunt obligate să plătească taxe rutiere pentru utilizarea autostrăzilor la operatorul Toll Collect. Acest lucru poate fi realizat fie prin intermediul OBU (Unitate de Bord) în modul post-pay (înregistrat) sau realizat manual prin ticketing (modul neînregistrat).

Tarifele de taxare în Germania depind de clasa de poluare, de numărul de axe și de lungimea porțiunii de drum taxată. Începand cu 01.07.2018 toate autostrazile (52.000 km) sunt considerate drumuri taxabile.

Clientii de card OMV inregistrati la Toll Collect cu aparat OBU in modul post pay (post platit), nu sunt afectati de modificari, iar taxele de drum din Germania sunt platite prin intermediul cardulului OMV.   

Modalitatea de plată pentru clienții neînregistrați:

 •  La unul din cele 500 terminalele de taxare 
 •  Online prin website sau aplicație

Modalitatea de plata pentru clientii înregistrați:

 • Automat, prin intermediul OBU

Dupa înregistrare, aparatul (OBU) poate fi instalat într-un service autorizat sau la un partener autorizat Toll-Collect.

Link-uri importante:

În Italia, taxa de drum pentru vehicule poate fi plătită prin dispozitive Telepass. În calitate de client de card OMV, puteți plăti taxa astfel: 

 • Telepass Low-End - acest dispozitiv mic se poate utiliza pentru facturarea electronică a taxei de drum din Italia pentru toate tipurile de vehicule. Sistemul Telepass este pus pe mașină. Prin urmare, aveți nevoie de o plăcuță de înmatriculare pentru înregistrare. Există benzi speciale pentru Telepass la stațiile de taxare unde puteți trece fără a vă opri. 
 • Telepass EU - vă oferă posibilitatea de a plăti cu ușurință taxa pentru Italia, Franța, Spania, Portugalia și părți din Belgia (Tunelul Liefkenshoek) și Polonia (autostrada A4 între Cracovia și Katowice) doar cu un dispozitiv. În special, șoferii care circulă frecvent între granițe în Sud-Estul Europei vor beneficia de costuri reduse și mai puțină administrare cu Telepass UE. 

Telepass UE se poate comanda, de asemenea, fără a permite plata taxei în Spania și Portugalia. 

Aflați mai multe despre și înregistrați-vă pentru dispozitivele Telepass la https://omv.tolltickets.com   

Începând cu 01.02.2021 Viacards nu mai sunt valabile și disponibile.  

 • myConsorzio  - În calitate de membru, puteți economisi acum până la 13%* din volumul de taxe din Italia. Fiecare societate de transport comercial cu licență UE de transport poate fi membru și va beneficia de reducerile acordate.

* Reducerea este calculată pe baza cifrei de afacere totale italiene a membrilor myConsorzio într-un an calendaristic și este decizia Ministerului Transportului din Italia. Ratele de restituire actuale pe clase de emisie sunt următoarele: EURO III până la 9%, EURO IV până la 11% și EURO V, CI sau EEV: până la 13%.  

Găsiţi mai jos prezentarea tuturor ofertelor de taxă rutieră din Europa Centrală şi de Vest:

Link-uri importante:

Vehiculele, inclusiv autoturismele, autobuzele și camioanele, care nu sunt înregistrate în Moldova necesită o vinieta electronică pentru utilizarea drumurilor în țară. Vinietele electronice pot fi cumpărate cu cardul OMV la benzinăriile Petrom în Moldova. Perioadele de valabilitate disponibile sunt următoarele, în funcție de tipul de vehicul: 7, 14, 30, 90, 180 zile și 1 an. 

Plata taxei de drum pentru autostrăzi în Polonia este diferită pentru vehiculele ușoare sau grele. 

În calitate de client card OMV, puteți obține acces la următoarele: 
prin TOLL

 • viaBOX, pentru vehicule pentru 3,5 tone și, de asemenea, pentru autobuze cu cel puțin 9 locuri (șofer inclusiv), se aplică sistemul electronic de taxare viaTOLL. Taxa va fi colectată prin unitatea la bord (OBU) numită viaBOX. Este necesar un depozit pentru fiecare viaBOX înregistrat. Tariful depinde de tipul vehiculului, greutate și clasa de emisii. 
 • pentru vehicule ușoare: plata se poate efectua prin viaAUTO box

Autostrada A4 (între Cracovia și Katowice): 

 •  Pentru vehiculele peste 3,5 tone dispozitivele TIS-PL1, TIS-PL2 și Telepass EU se pot utiliza pentru a plăti taxa pentru autostrada A4. Aceste dispozitive permit plata taxei în alte țări de asemenea (consultați tabelul atașat). 

Link-uri importante:

În Portugalia, toate vehiculele sunt supuse unor taxe. Tariful de taxare depinde de tipul de vehicul, numărul de osii și înălțimea vehiculului măsurată la prima osie. Taxa poate fi plătită fie manual, fie automat, prin intermediul On Board Unit (OBU) numit ViaVerde.

Telepass EU

În mod alternativ, noul Telepass EU vă oferă oportunitatea de a plăti ușor taxa de drum din Italia, Franța, Spania, Portugalia, porțiuni din Belgia (tunelul Liefkenshoek) și Polonia (Autostrada A4 doar intre Cracovia si Katowice) folosind un singur dispozitiv. În mod special, șoferii ce trec frecvent granița în Europa de Sud-Vest vor beneficia cu Telepass EU de costuri scăzute și mult mai puțină birocrație. Pe lângă aceasta nu veți mai avea nevoie de ViaCard pentru Italia.


Aflați mai multe informații și înregistrați-vă pentru Telepass EU la https://omv.tolltickets.com

Link-uri importante:

Vinieta pentru autostradă este obligatorie în România nu numai pe autostrăzi, ci și pe alte drumuri naționale, cu excepția celor din localitati. 
Pentru vehiculele de până la 3,5 tone există viniete de vânzare (așa numitele ´roviniete´) cu o perioadă de valabilitate de 7 zile, 30 zile, 90 zile și 12 luni și se pot cumpăra ca viniete electronice la orice benzinărie OMV & Petrom din România.
Colectarea taxei pentru vehiculele grele care cântăresc peste 3,5 tone are loc la fel ca și pentru autoturisme prin intermediul unei viniete electronice. 
Pe lângă viniete electronice, deținătorii de OMV card pot plăti, de asemenea, taxa de trecere a podului Fetești Cernavodă.

Link-uri importante:

În Serbia toate vehiculele fac obiectul taxei de drum când intră pe un drum național sau pe o autostradă cu taxă. Nivelul taxei de drum depinde de categoria vehiculului, înălțimea, numărul de osii și greutatea maximă admisă. Plata se poate face folosind o unitate On Board (OBU).

OBU (dispozitiv TAG) este disponibil pentru autoturisme, precum și pentru autocamioane. Dispozitivul este valabil la 62 de stații de alimentare selectate în Serbia și creditul poate fi încărcat în avans folosind modalitatea Pre-Pay (ro. Plată în avans) la 15 stații de alimentare OMV. Este necesară încheierea unui contract cu operatorul sârb al taxei de drum pentru folosirea comercială a dispozitivului TAG.

În Slovacia, vinietele sunt obligatorii pentru toate vehiculele de până la și inclusiv 3,5 tone (cu excepția motocicletelor) pe toate drumurile marcate cu semnul "Autostraße" și "Autobahn". Din 2016 Eurovinieta este disponibilă în Slovacia. Eurovinietele sunt disponibile în Slovacia în mod convenabil la orice stație de alimentare OMV cu Cardul dvs. OMV.

De la 3,5 tone

Sistemul de taxare slovac MYTO aplică o taxă rutieră pentru autostrăzi, autobuze și drumuri naționale pentru autovehicule și autobuze (inclusiv rulote) de peste 3,5 tone. Taxele rutiere sunt achitate la operatorul SkyToll în totalitate în mod electronic prin intermediul unei unități de bord (OBU).

Vehiculelor le sunt alocate diferite categorii de tarifare, în baza masei totate maxime admise, numărului de osii și clasei de emisie. În cazul în care clasa de emisie nu este comunicată la momentul înregistrării și trebuie să fie dovedită, vehiculului îi este atribuit în mod automat clasa 0 și veți plăti taxe mai mari.

Link-uri importante:

Folosirea autostrăzilor și a tunelului Karawanken este obligatorie în Slovenia pentru toate autovehiculele.

Pentru autovehiculele de până la 3,5 tone se aplică obligatoriu o vinietă.

Peste 3.5 tone

Vehiculele cu greutatea maximă permisă peste 3.5 tone (vehicule grele), necesită o unitate noua DarsGo începand cu 1 Aprilie 2018. Unitatea DarsGo va calcula automat taxele de trecere în baza distanţei conduse, în funcţie de tipul vehiculului sau de categoria ratei de taxare şi de clasa de emisie EURO.

Utilizatorii sistemului DarsGo pot decide între optiunea Pre-Pay şi opţiunea Post-Pay, folosind Cardul OMV cu funcţia ROUTEX la staţiile OMV selectate în Slovenia.

Cu Cardul OMV poţi avea tot procesul sub control – uşor şi convenabil!

Luaţi-vă unitatea DarsGo parcurgând 5 paşi simpli:

 • 1. Înregistraţi-vă pe Portalul DarsGo

Înregistraţi-vă compania şi autovehiculele pe Portalul DarGo

 • 2. Încărcaţi-vă documentele

Încărcaţi două documente per autovhicul: certificatul de înmatriculare al autovehicolului şi dovada clasei de emisie

 • 3. Imprimaţi recipisa de primire alocată dvs.

Imprimaţi şi salvaţi recipisa de primire cu codul de bare şi daţi-o şoferilor

Beneficiile dumneavoastră

 • Aveţi întregul proces sub control
 • Simplu şi rapid
 • Economisiţi timp
 • Mai puţină administrare
 • Fără birocraţie pentru şoferii dvs
 • Online 24/7

Pe drum

 • 4.Ridicaţi unitatea dvs. DarsGo

Plătiţi 10 euro comision de administrare şi puteţi ridica unitatea dvs. DarsGo de la una din cele 19 staţii de alimentare OMV din Slovenia

 • 5.Conectaţi unitatea DarsGo la Post-plată

Validaţi unitatea dvs. DarsGo pentru post-plata cu cardul dvs. OMV

Beneficiile dumneavoastră

 • Reţea vastă în Slovenia
 • Unitatea DarsGo disponibilă imediat fără întărziere la trimitere
 • OBU este deja conectat
 • Conduceţi pe rutele pe care se percepe taxa de drum în regim de post-plată
 • O singură factură pe cardul OMV
 • Tranzacţii detaliate

Link-uri importante:

Pe drumurile spaniole este percepută o taxă pentru toate vehiculele. Taxa se plătește fie înainte de a intra pe autostradă sau la părăsirea acesteia, sau cu ajutorul unui On Board Unit (OBU) numit Via-T.

Telepass EU

În mod alternativ, noul Telepass EU vă oferă oportunitatea de a plăti ușor taxa de drum din Italia, Franța, Spania, Portugalia, porțiuni din Belgia (tunelul Liefkenshoek) și Polonia (Autostrada A4 doar intre Cracovia si Katowice) folosind un singur dispozitiv. În mod special, șoferii ce trec frecvent granița în Europa de Sud-Vest vor beneficia cu Telepass EU de costuri scăzute și mult mai puțină birocrație. Pe lângă aceasta nu veți mai avea nevoie de ViaCard pentru Italia.

Link-uri importante:

În Ungaria există următoarele două tipuri de Euroviniete pentru vehicule de până la 3,5 tone, precum și pentru autobuze:

 • Eurovinietă regională: (vinietă regională):
             valabilă timp de un an calendaristic- termenul limită este 31 ianuarie
 • Vinietă națională:
            disponibilă timp de un an calendaristic, o lună și 10 zile

Peste 3,5 tone
Toate vehiculele peste 3,5 tone (cu excepția autobuzelor) se supun taxelor în Ungaria, care pot fi plătite fie printr-un tichet de rută sau unitate la bord (OBU). În calitate de client de card OMV, puteți: 

 • cumpăra un tichet de rută, 
 • cumpăra și alimenta un OBU 

la benzinăriile OMV din Ungaria sau alte puncte de vânzare NUSZ din Ungaria, Austria, Slovacia și România (vezi lista benzinăriilor OMV și NUSZ la link-urile de mai jos). 

Tarifele depind de distanță, tipul vehiculului, clasa de emisii și numărul de axe. 

Link-uri importante:

Localizator stații

Selector Ulei