Contact OMV Grup

Logout
Site-uri OMV Group
Închide
img_e-mobility CEF fast charging

OMV PETROM MARKETING SRL - „Accelerarea rețelei de stații de reîncărcare ultra rapidă din Centrul și Estul Europei”

img_EU co-funded banner_RO

OMV Petrom Marketing SRL (OPM RO) în calitate de Coordonator, si Beneficiarii OMV Hungária Ásványolj KFT/ OMV Hungária KFT (OMV HU) si OMV Slovensko SRO (OMV SK) au semnat împreună cu Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA) implementarea proiectului „Accelerarea rețelei de stații de reîncărcare ultra rapidă din Centrul și Estul Europei” finanțat în cadrul Facilitatea Europeană de Conectare (CEF) - CEF-T-2021-AFIFCOEN-UNITS - CEF 2 Transport - Facilitatea de infrastructură pentru combustibili alternativi. 

Proiectul este implementat de un consorțiu. În România va fi dezvoltat de OMV Petrom Marketing SRL (OPM RO) în calitate de coordonator de consorțiu și va conduce dezvoltarea rețelei în Ungaria și Slovacia, împreună cu OMV Hungária Ásványolj KFT/ OMV Hungária KFT (OMV HU) și OMV Slovensko SRO (OMV SK).

Obiectivul principal al proiectului este crearea unui coridor de infrastructură pentru combustibil alternativ prin stații de reîncărcare ultra rapidă pe rețeaua rutieră TEN-T, în stațiile de alimentare existente, în România, Ungaria și Slovacia.

Obiectivele specifice ale propunerii sunt:

 • instalarea a 408 puncte de reîncărcare ultra-rapidă pentru vehiculele electrice, cu o putere de 300 kW, fiecare echipată cu câte 2 puncte de reîncărcare cu o putere minimă de 150 kW, de-a lungul rețelei TEN-T din România, Ungaria și Slovacia ;
 • instalarea a 98 de conexiuni la rețea cu o capacitate de putere minimă de 600kVA.

Infrastructura va fi implementată conform următoarei distribuții geografice indicative:

 • În România: 328 de puncte de reîncărcare cu o putere minimă de 150 kW, fiecare în 80 de locații;
 • În Ungaria: 28 de puncte de reîncărcare cu o putere minimă de 150 kW, fiecare în 7 locații;
 • În Slovacia: 52 de puncte de reîncărcare cu o putere minimă de 150 kW, fiecare în 11 locații.

Investiția pe care OMV Petrom Marketing SRL și-a propus să o dezvolte este considerată un proiect de interes comun, deoarece contribuie la dezvoltarea coridoarelor centrale TEN-T precum Rin-Dunăre, Mediteraneean și Orient/Est-Med în România, Ungaria și Slovacia. Investiția totală estimată pentru acțiune se ridică la aproximativ 39 milioane de euro, din care:

 • aproximativ 15 milioane de euro sunt furnizate de Uniunea Europeană, prin Facilitatea Europeană de Conectare (CEF);
 • aproape 5 milioane de euro din suma totală reprezintă credit bancar;
 • restul finanțării este acoperită din surse proprii.

Durata proiectului este estimată la 36 de luni, în perioada 10.11.2022 – 09.11.2025, și sprijină reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, permițând în același timp conducerea vehiculelor electrice pe distanțe lungi.

Activități de informare și publicitate despre proiect:

Până în prezent, s-au desfășurat următoarele activități de informare și publicitate:

 • Publicarea comunicatului de presă la începutul proiectului (Wall Street)
 • Publicarea Solicitării de expresie de interes la data de 10.08.2023 pentru Contractul „Furnizare stații de încărcare pentru vehicule electrice (EV) pentru RO, SK și HU” pe site-ul OMV Petrom, la secțiunea „Solicitări de expresii de interes” precum și într-o revistă de știri online (Ziarul Financiar)
 • Publicarea Solicitării de expresie de interes în data de 2 noiembrie 2023 și republicată pe 22 noiembrie 2023, respectiv pe 02.02.2024, pentru Contractul „Livrarea de posturi de transformare pentru Romania, Slovacia și Ungaria” pe site-ul OMV Petrom, la secțiunea „Solicitări de expresii de interes” precum și în 3 publicații media (Ziarul Financiar) din cele 3 țări – România, Ungaria și Slovacia, iar linkuri la Solicitare au fost inserate în paginile companiilor dedicate proiectului.

Datele de contact ale beneficiarului:

OMV Petrom Marketing SRL, înregistrată la Registrul Comerțului sub Nr. J40/10637/1998, cod fiscal 11201891, cu sediul în str. Coralilor nr. 22 (Petrom City), Sector 1, București, Cod poștal 013329, telefon +4 021 40 22201 , E-mail: office@petrom.com

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale CINEA (Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea finanțatoare nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.

Selector Ulei