Contact OMV Grup

Logout
Site-uri OMV Group
Închide
header-OMV-Group-899x506

OMV Group

OMV produce și comercializează petrol și gaze, precum și soluții petrochimice de ultimă generație, într-un mod responsabil, și dezvoltă soluții inovative pentru o economie circulară. Cu vânzări ale grupului de 17 miliarde de EUR și o forță de muncă de aproximativ  25.000 de angajați în 2020 ( inclusiv Borealis), OMV  este una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria. În Exploration & Production, OMV are o bază puternică în Europa Centrală și de Est, precum și un portofoliu internațional echilibrat, având Orientul Mijlociu și Africa, Marea Nordului, Rusia și Asia-Pacific ca regiuni de bază. Producția medie zilnică a fost de 463.000 bep/ zi în 2020. În Fuels & Feedstock, OMV operează trei rafinării în Europa și deține o cotă de 15% în ADNOC Refining and ADNOC Global Trading, cu o capacitate de procesare anuală totală de 24,9 milioane de tone. Totodată, compania operează aproximativ 1800 de stații de distribuţie, în zece țări europene și administrează instalații de depozitare a gazelor în Austria și Germania. În 2020, volumul vânzărilor de gaz natural s-a ridicat la aproximativ 164 TWh.

În sectorul produselor chimice, OMV, prin filiala sa Borealis, este unul dintre principalii furnizori mondiali de soluții avansate și circulare de poliolefine și un lider pe piața europeană în produse chimice de bază, îngrăsăminte și reciclare mecanică a materialelor plastice. Borealis operează în peste 120 de țări. În 2020, Borealis a generat venituri din vânzări de 6,8 miliarde EUR. Compania furnizează servicii și produse clienților din întreaga lume prin Borealis și alte două întreprinderi comune importante: Borouge (cu Compania Națională de Petrol Abu Dhabi sau ADNOC, cu sediul în Emiratele Arabe Unite); și Baystar ™ (cu Total, cu sediul în SUA).

Sustenabilitatea este o parte integrantă a strategiei corporative a OMV. Compania susține tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon și a stabilit obiective măsurabile pentru reducerea intensității carbonului.

 Pentru profilul companiei detaliat, click aici.

Selector Ulei