Contact OMV Grup

Logout
Site-uri OMV Group
Închide
img_Compensare CO2_3x1

Alimentează cu cardul OMV Climate Neutral și compensează emisiile de carbon

Pe lângă prevenirea şi reducerea gazelor cu efect de seră, compensarea emisiilor de carbon este un alt pas crucial în protejarea inteligentă a mediului înconjurător. Cardul OMV Climate Neutral oferă compensarea integrală a emisiilor de carbon pentru toate cantitățile achiziționate.

CO2 este un gaz cu efect de seră ce absoarbe radiaţia termică emisă de soare și o reflectă înapoi către suprafaţa terestră. Pentru a neutraliza gazele cu efect de seră şi pentru a opri creşterea temperaturii din ultimii ani, este necesar să ne ocupăm de protejarea mediului înconjurător din toate direcţiile. Una dintre acestea este neutralizarea CO2 prin investirea în proiecte de compensare a emisiilor de carbon.

Ce sunt proiectele de compensare a emisiilor de carbon?

Protejarea mediului înconjurător nu este doar o preocupare regională; mai degrabă este o problemă de echilbru global. CO2 emis nu stă într-un loc - se răspândeşte în întreaga atmosferă. Pentru a contracara încălzirea globală, proiectele de compensare a emisiilor de carbon constau în colectarea CO2 prin intermediul absorbanților naturali, precum pădurile.

img_Compensare_CO2_text_banner

Beneficiile dumneavoastră dintr-o singură privire

  • Un portofoliu special selectat pentru dumneavoastră cu proiecte certificate de compensare a emisiilor de carbon.
  • Credibilitate sporită a strategiei dumneavoastră de sustenabilitate: veți primi un document care să confirme transparent și verificabil, soldul dumneavoastră de compensare a emisiilor de carbon.
  • În calitate de partener recunoscut şi experimentat, ClimatePartner asigură siguranţa şi transparenţa tuturor proceselor şi proiectelor.
  • Puteţi compensa emisiile fără niciun cost administrativ sau risc financiar-contabil şi să contribuiţi activ la protejarea mediului înconjurător.
  • Acordarea sprijinului pentru proiecte recunoscute şi auditate de compensare a carbonului.

img_PJ_Compensare CO2_canistre 2

Grupul OMV face echipă cu ClimatePartner, renumit și experimentat în furnizarea soluțiilor de protejare a mediului înconjurător pentru companii. ClimatePartner a fost înfiinţat în 2006 la Munchen şi colaborează cu 1500 de companii din 30 de ţări. Aceşti mulţi ani de experienţă pe care i-a acumulat şi transparenţa garantată în toate procesele şi proiectele sale, precum şi serviciile de consultanţă personală au fost factori decisivi în alegerea noastră. Împreună cu ClimatePartner, vă oferim posibilitatea de a compensa toate cantităţile de carburant achiziţionat cu cardul dumneavoastră OMV Climate Neutral. Prin această compensare veniţi şi dumneavoastră în sprijinul proiectelor de compensare, reducând emisiile de carbon din întreaga lume.

Cooperarea dintre OMV și ClimatePartner vă dă ocazia să neutralizați din punct de vedere al schimbărilor climatice litrii pe care-i alimentați cu cardul dumneavoastră OMV, adică să compensați emisiile pe care le produceți în timp ce rulați cu mașina. Cu această compensație sunt susținute proiecte care reduc emisiile de CO2. Când calculează emisiile de CO2 generate de carburanți, OMV se referă la valorile IPCC (adică: Grupul interguvernamental privind schimbările climatice). IPCC este o instituție a Organizației Națiunilor Unite cu înaltă legitimitate care evaluează din punct de vedere științific rezultatele cercetărilor din domeniul schimbărilor climatice.

OMV Climate Neutral vă oferă compensarea integrală a emisiilor de carbon pentru toate cantităţile de carburant achiziţionate.

  1. Folosiţi Cardul dumneavoastră OMV Climate Neutral pentru alimentarea şi compensarea fiecărui litru de carburant
  2. Contribuţia fixă de compensare se adaugă pe factură la Cardul dumneavoastră OMV Climate Neutral fără niciun cost suplimentar de administrare
  3. Toate emisiile de carbon pentru cantităţile cu care aţi realimentat sunt compensate prin intermediul portofoliului de proiecte de compensare a carbonului
  4. Veţi primi un document de atestare a compensării de ClimatePartner - astfel puteţi urmări întotdeauna volumul dumneavoastră de compensare.

Ești curios câte emisii de CO2 generează afacerea ta?

Este simplu de aflat! Poți calcula cantitatea de CO2 emisă și costul net al compensării CO2 pe baza consumului anual de carburant sau introducând kilometrajul anual și consumul mediu.*

*IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change - Comisia Interguvernamentală pentru Schimbări Climatice) este un organism interguvernamental al Naţiunilor Unite cu 195 de state membre ce asigură o evaluare obiectivă şi ştiinţifică a rezultatelor din cercetare cu privire la schimbările climatice. Din cauza acestui nivel crescut de legitimare a IPCC, pentru calculele de CO2, OMV Petrom foloseşte valorile instituţiei încă din 2006.

Selector Ulei