Contact OMV Grup

Logout
Site-uri OMV Group
Închide

Carburanții viitorului

Carburanții OMV asigură buna funcționare a motoarelor, dar și păstrarea lor cât mai aproape de starea originală. Pe termen lung, ei influențează pozitiv stabilitatea uleiului de motor și îmbunătățesc eficacitatea catalizatorului prin lipsa sulfului.

Creșterea procentajului de biocarburanți – informații generale

Începând cu 1 ianuarie 2019, intră în vigoare Directivele Europene care care prevăd că benzina comercializată la pompele furnizorilor de carburanți din România trebuie să conțină un nivel mai ridicat de biocarburant. Astfel, potrivit acestor norme, benzina va trebui să conțină un procentaj de 8% biocarburant (față de 4,5%, cât este în prezent). În ceea ce privește motorina, potrivit acelorași norme, aceasta trebuie să conțină maximum 7% carburant bio-diesel, iar cel comercializat în stațiile noastre conține 6,5% carburant bio.

Ce este biocarburantul?

Biocarburantul este obținut prin prelucrarea uleiului de rapiță și poate înlocui cu succes combustibilul mașinilor. Principalul beneficiu este că aditivarea cu biocarburanți e mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

Ce trebuie să știți?

Biocarburantul nu are efecte negative asupra motorului mașinii tale. Creșterea procentajului de biocarburant din benzina pe care o folosești în mod uzual nu va avea vreun impact asupra bunei funcționări a autoturismului.

De ce sunt și alte atenționări pe etichetă?

Directivele europene prevăd ca noi să afișăm în mod obligatoriu, într-un loc vizibil, o etichetă care să menționeze informațiile importante, cum ar fi: conținutul de biocarburanți, cifra octanică, dar și eventuala existență a aditivilor metalici, pentru ca tu să fii informat cu privire la carburantul pe care l-ai achiziționat.

*Atenție! Recomandarea noastră este să verifici compatibilitatea motorului mașinii tale cu acest tip de carburant. Poți găsi aceste informații în cartea tehnică a autoturismului.

Selector Ulei