Contact OMV Grup

Logout
Site-uri OMV Group
Închide
img_masterimage_CO2_sustainability_ro

Emisiile de carbon și compensarea acestora

Emisiile de CO2 apar în timpul conducerii, atunci când combustibilul fosil este convertit în energie cinetică pentru a deplasa mașina. În timp ce CO2 este un rezultat natural al vieții și o parte vitală a ciclului de creștere al plantelor, o cantitate prea mare în atmosferă cauzează probleme majore.

Amenințarea majoră este efectul de seră: absoarbe radiația termică emisă de soare și reflectată de suprafața Pământului și o reflectă înapoi pe Pământ. Cu cât sunt mai multe gaze cu efect de seră în atmosferă, cu atât temperatura devine mai mare. Prin urmare, o măsură eficientă împotriva schimbărilor climatice este diminuarea volumului de CO2, dar aceasta este o provocare mai ales în economie.

La arderea unui litru de combustibil fosil, sunt produse următoarele emisii de CO2*:

1 litru de benzină cu biocarburanți: 2,138 kg CO2/litru
1 litru de motorină fără biocarburanți: 2,696 kg CO2/litru

*IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) este un organism interguvernamental al Națiunilor Unite care produce evaluări obiective și științifice ale cercetării climatice. Datorită legitimității ridicate a IPCC, OMV își folosește valorile pentru calcularea CO2 din 2006. Parametrii pentru calculul CO2: benzină cu biocarburanți / motorină fără biocarburanți.

Compensarea dioxidului de carbon îți permite să compensezi emisiile produse și eliberate în atmosferă prin reducerea CO2 în altă parte. Acest lucru este posibil prin proiecte certificate de compensare a emisiilor de carbon care au ca scop, de exemplu, protejarea pădurilor. Aceste proiecte reduc CO2 prin eliminarea acestuia din atmosferă.

Copy Of img_CO2_sustainability_graphic_ro_84873

 • Vizitează o stație de alimentare OMV
  Primul pas pentru compensarea parțială a emisiilor de CO2 generate în timpul condusului este să vizitezi o stație OMV la alegere și să alimentezi cu carburant de performanță MaxxMotion.
   
 • OMV compensează 20% din emisiile tale de CO2
  Am adăugat un serviciu de compensare a emisiilor de carbon la carburanții de performanță OMV MaxxMotion, astfel încât 20% din emisiile tale de CO2 neatenuate vor fi compensate.
   
 • Susține proiectele locale și internaționale de compensare a emisiilor de carbon 
  Alegând carburanții de performanță OMV MaxxMotion, susții proiecte de compensare a emisiilor de carbon sub formă de protejare a pădurilor, proiecte care nu ar fi fost altfel posibile.

 

Selector Ulei